Quin soroll et molesta més? Mapa sonor de les ciutats

POR EN Psicología auditiva, Salud auditiva SIN COMENTARIOS , , , , , , , , , , ,

L’últim dimecres d’abril es va celebrar el Dia Internacional de Conscienciació del Soroll que es desenvolupa anualment a nivell mundial, des de fa més de 20 anys, i que es va convertir en una jornada col·laborativa per mesurar el soroll de les nostres ciutats. A més de prendre consciència de la nostra exposició, aquest excés de soroll afecta greument a la salut provocant pèrdida auditiva i altres trastorns com insomni, estrés i afectaciones cardiovasculars.

El mapa sonor s’ha convertit en una fotografia acústica a través d’una app de descàrrega gratuïta Noise Watch que mesura el soroll que t’envolta durant 10 segons i al geocalitzar-lo es vincula amb google earth. El resultat es pot visualitzar a n’aquest mapa a nivell internacional.

El mapa permet conèixer la situació sonora de la ciutat cercada i demostra que sistemàticament es supera l’umbral de los 65dB, nivell recomenat per la OMS (Organización Mundial de la Salud). En el cas de Barcelona, el nivell de decibels a alguns carrers supera els 80dB. A n’aquests registres, s’han de sumar els pics que impliquen els soroll como els clàxons dels cotxe (110dB), les obres (100dB) o la sirena d’una ambulància (107dB) que transiten per Aragó, Gran Vía, General Mitre, Diagonal, Avinguda de Sarrià o Via Laietana, entre altres vies segons el mapa estratègic de soroll de Barcelona.

 

Quins sorolls et molesten més?

  • Gent que crida

 

FacebookTwitterGoogle+Compartir

¿Qué te parece?